Fidelitat, infidelitat…. la temptació i elecció


Us poso un fragment d’un llibre que no té res a veure amb el tema (és policiac) que en parla….

Cuando uno decide que ama a otro tanto que renuncia a todos los demás no se queda ciego ni se vuelve invisible, sigue viendo y le siguen viendo.  No tinene ningún mérito ser fiel cuando lo que vemos no nos tienta o cuando nadie nos mira. La verdadera prueba se presenta cuando aparece alguien de quien  no enamoraríamos de no tener pareja. Alguien que sería la persona perfecta de no ser porque ya hemos elegido a otra persona perfecta. Esa es la fidelidad inspectora. Legado en los huesos. Dolores Redondo

 

La fidelitat és a un compromís recíproc en la relació de parella, cada parella pot establir els seus compromisos (sexuals, emocionals, comunicacionsals, activitats,  futur…). Em refereixo a que si una parella és oberta sexualment de mutu acord son fidels al seu pacte encara que tinguin relacions sexuals amb altres persones.

La infidelitat no és un terme purament sexual, un pot ser infidel de moltes maneres….

 

Perquè costa la fidelitat….

Una primera dificultat que ens trobem és que sovint el pacte no és explícit. Cada un dona per suposat que l’altre pensa el mateix sense seure’s a explorar i parlar sobre quins límits o no límits hi ha en la relació. Pot semblar fred però és establir les regles de la relació que han de ser recíproques. Vàllides per ambós membres de la relació i no han de suposar un sacrifici sinó una elecció.

 

La segona dificultat és en pensar de que com estimo la meva parella o tinc una bona relació no seré infidel. Creure’m invulnerable a la tempatció , si un es creu invulnerable pot jugar massa en foc i acavar-se cremant.

 

La tercera dificultat es la consciència del estat real de la nostra relació de parella. I si fem o no manteniment (mireu post La tendència natural d’una relació és la destrucció ). Si un no té una bona relació de parella encara que no tingui una mala relació de parella està més exposat a la dificultat de frenar-se ja que l’altre li aporta mancances.

 

La cuarta i la més important de totes elles és la comunicació. La parella es crea i reformula continuament, res és estàtic ni per sempre. Cada un dels membres d’una relació canvia i la relació també, creure que és per sempre o inmutable ens aboca a la rutina.

 

Cada relació és única, en la imatge teniu un diagrama curiós sobre tipus de relació segons la sexualitat.  Imprimiu-lo i comenteu-lo amb la vostra parella….. us pot sorprendre la conversa.