Oferta!

Coeducació: educació sexual i afectiva a l’aula (primària). Formació per a professorat reconegut per Ensenyament. Plataforma Pupila

50,00

Vols sentir-te segur i competent parlant els teus alumnes temes de sexualitat, però no saps com? 🤔 En aquest curs podràs trobar totes les claus que la Maria Castro ha preparat per ajudar a tots aquells docents que volen fer una bona educació sexual a les aules d’infantil i primària! ✅

Per a secundària hi ha el de Elena Crespi 🙂 el trobareu a la web de http://www.pupila.org

Cursos reconeguts pel Dept. d’Educació. Tots els nostres cursos són reconeguts com a formació permanent del professorat.

Descripció

Vols sentir-te segur i competent parlant els teus alumnes temes de sexualitat, però no saps com? 🤔 En aquest curs podràs trobar totes les claus que la Maria Castro ha preparat per ajudar a tots aquells docents que volen fer una bona educació sexual a les aules d’infantil i primària! ✅

Cursos reconeguts pel Dept. d’Educació. Tots els nostres cursos són reconeguts com a formació permanent del professorat.

Cursos en format audiovisual. Els continguts en vídeo són més dinàmics, més divertits i fomenten un millor aprenentatge.
Plataforma fàcil d’usar. La web de Pupila és molt intuïtiva, interactua i aprèn de la forma més fàcil.
Docents molt tops! Aprèn de la mà de les millors formadores, especialitzades en les diferents matèries.
Cursos amb un enfocament pràctic. Us proposem exemples reals i activitats focalitzades a la pràctica docent.
Material complementari. A més dels vídeos, pots ampliar els teus coneixements amb recursos addicionals.

Aquest curs vol ajudar als docents a sentir-se capacitats per desenvolupar una educació afectiva i sexual des de un ambient de comoditat i aprenentatge.

 

Aprendrem a quins aspectes claus hem de tenir present per a cada estadi evolutiu de les criatures, com treballar cada un dels aspectes de la sexualitat més enllà del cos i la reproducció com el gènere, identitat, orientació, variabilitat de models de parelles, estereotips amorosos, prevenció abús sexual…

 

Sobretot  que els docents tingueu eines i recursos per tal de podeu fer el que sous més experts;  EDUCAR ( inclús en aquesta àrea que socialment segueix sent un tabú).

 

🎯 Objectius del curs:

1- Redefinir els conceptes per poder-los transmetre

 

2- Adquirir les eines docents per grup evolutiu.

 

3- Potenciar la consciència i resolució de problemàtiques en aquesta àrea

 

👉 A qui va dirigit:

A docents de primària que volen fer una bona coeducació i educació sexual als seus alumnes, sense tabús i des d’un punt de vista més lliure i respectuós.

 

✅ Activa perfil:

Aquest curs activa perfil de diversitat.

 

MÒDUL 1: PER QUÈ ENS HI POSEM?
1.1On som: drets sexuals i OMS
1.2Conceptes bàsics (orientació, identitat, sexe…)
1.3Actituds més que contingut: com afrontem aquest tabú a l’aula com a docents
1.4Importància de la coeducació i l’educació sexual
1.5Com ens han educat i com educar

MÒDUL 2: ASPECTES IMPORTANTS I COM ELS TREBALLEM A L’AULA
2.1La sexualitat a cicle inicial (de 6 a 8 anys)
2.2La sexualitat a cicle mitjà (de 8 a 10 anys)
2.3La sexualitat a cicle superior (de 10 a 12 anys)
2.4Activitat autoavaluativa 2
2.5Material complementari Mòdul 2

 

Marina Castro Leonarte

Soc psicòloga especialitzada en l’àrea de vida més íntima de la gent la  sexologia i la teràpia de parella. Fa 15 anys que em dedico a la clínica i a la docència tant per la població general com per a professionals.

Al ser molt curiosa i amb la voluntat d’estar actualitzada he cursat els següents màster i postgraus; Màster Teràpia parella i sexual, (UB), Postgrau en Teràpia de Parella i sexual (ISEP), Postgrau en Promoció de la salut sexual i reproductiva. Intervenció educativa i comunitària (UdLL), Postgrau en teràpia de parella (UdG), Postgrau en teràpia breu (UdG), Postgrau en Mediació familiar (UOC), Expert Universitari en Sexualitat, adolescència i risc (UdLL).

Amb la maternitat entro de ple en el formar-me per evitar que els meus fills/es reprodueixin patrons i tinguin una bona educació sexo-afectiva. També a formar famílies i mestres per tal de ajudar en aquesta aspecte de l’educació que sovint no ens sentim preparats.