Coeducació: educació sexual i afectiva a l’aula (primària). Formació per a professorat reconegut per Ensenyament. Plataforma Pupila

55,00

Vols sentir-te segur i competent parlant els teus alumnes temes de sexualitat, però no saps com? 🤔 En aquest curs podràs trobar totes les claus que la Maria Castro ha preparat per ajudar a tots aquells docents que volen fer una bona educació sexual a les aules d’infantil i primària! ✅

Per a secundària hi ha el de Elena Crespi 🙂 el trobareu a la web de http://www.pupila.org

Cursos reconeguts pel Dept. d’Educació. Tots els nostres cursos són reconeguts com a formació permanent del professorat.

Descripció

Vols sentir-te segur i competent parlant els teus alumnes temes de sexualitat, però no saps com? 🤔 En aquest curs podràs trobar totes les claus que la Maria Castro ha preparat per ajudar a tots aquells docents que volen fer una bona educació sexual a les aules d’infantil i primària! ✅

Cursos reconeguts pel Dept. d’Educació. Tots els nostres cursos són reconeguts com a formació permanent del professorat.

Cursos en format audiovisual. Els continguts en vídeo són més dinàmics, més divertits i fomenten un millor aprenentatge.
Plataforma fàcil d’usar. La web de Pupila és molt intuïtiva, interactua i aprèn de la forma més fàcil.
Docents molt tops! Aprèn de la mà de les millors formadores, especialitzades en les diferents matèries.
Cursos amb un enfocament pràctic. Us proposem exemples reals i activitats focalitzades a la pràctica docent.
Material complementari. A més dels vídeos, pots ampliar els teus coneixements amb recursos addicionals.

Aquest curs vol ajudar als docents a sentir-se capacitats per desenvolupar una educació afectiva i sexual des de un ambient de comoditat i aprenentatge.

 

Aprendrem a quins aspectes claus hem de tenir present per a cada estadi evolutiu de les criatures, com treballar cada un dels aspectes de la sexualitat més enllà del cos i la reproducció com el gènere, identitat, orientació, variabilitat de models de parelles, estereotips amorosos, prevenció abús sexual…

 

Sobretot  que els docents tingueu eines i recursos per tal de podeu fer el que sous més experts;  EDUCAR ( inclús en aquesta àrea que socialment segueix sent un tabú).

 

🎯 Objectius del curs:

1- Redefinir els conceptes per poder-los transmetre

 

2- Adquirir les eines docents per grup evolutiu.

 

3- Potenciar la consciència i resolució de problemàtiques en aquesta àrea

 

👉 A qui va dirigit:

A docents de primària que volen fer una bona coeducació i educació sexual als seus alumnes, sense tabús i des d’un punt de vista més lliure i respectuós.

 

✅ Activa perfil:

Aquest curs activa perfil de diversitat.

 

MÒDUL 1: PER QUÈ ENS HI POSEM?
1.1On som: drets sexuals i OMS
1.2Conceptes bàsics (orientació, identitat, sexe…)
1.3Actituds més que contingut: com afrontem aquest tabú a l’aula com a docents
1.4Importància de la coeducació i l’educació sexual
1.5Com ens han educat i com educar

MÒDUL 2: ASPECTES IMPORTANTS I COM ELS TREBALLEM A L’AULA
2.1La sexualitat a cicle inicial (de 6 a 8 anys)
2.2La sexualitat a cicle mitjà (de 8 a 10 anys)
2.3La sexualitat a cicle superior (de 10 a 12 anys)
2.4Activitat autoavaluativa 2
2.5Material complementari Mòdul 2

 

Què diuen els alumnes en avaluació anònima?

Puntuació sobre 10

Puntuació formadora 9,5

Has après? 9,26

T’ha agradat el curs? 9,44

La càrrega de treball és adequada? 9,26

Comentaris

Aquest curs m’ha ajudat a treurem la por de treballar i encarar l’educació sexual a l’aula. Ofereix molts exemples i situacions amb resolucions reals.

Recomano aquest curs per diferents raons: la primera és que la formadora ho fa genial i aprens moltíssim. La segona és perquè Pupila organitza els cursos per mòduls i està molt bé per tal d’organitzar-te tant tu com el contingut a aprendre.

Bon contingut! Segur que aprèns coses noves si t’apuntes al curs!

Curs molt profitós! Continguts molt adequats i recomenable per fer tot un claustre!

És un curs molt necessàri, explicat amb unes paraules idònees per poder entendre la importància de l’educació sexual i a l’hora poder-ho posar en pràctica com a docent.

Amb pupila he descobert una plataforma de formació per a mestres senzilla, intuitiva, amb material i continguts molt interessants i llaminers pels mestres i a un preu força competitiu que fa que formar-se sigui quelcom que esperes amb ganes!

Recomano el curs ” Educació Sexual i Afectiva” ja que ens permet conèixer millor i ampliar el nostres conceptes, actituts emocionals i afectives que es desenvolupen al llarg del nostre cicle de la vida

Ha estat molt interessant, m’ha encantat de debò. L’he recomanat a molta gent i estic molt motivada a fer-ne més amb vosaltres. El proper el començo al juliol.

Formació dinàmica i amena. M’ha encantat que el contigut sigui en format vídeo. Tens la sensació que t’expliquen a tu, poses cara, veus les seves expressions i com complementen les seves explicacions amb material et permet adquirir els aprenentatges molt millor. Dóna gust fer formacions així!!!

Molt bon curs, útil, fàcil i molt recomanable!

La Maria, la formadora, té molt bona capacitat de transmetre coneixements, m’ha agradat molt la forma en què explicava els temes.

Tenia dubtes per escollir-lo, per la falta d’educació sexual i afectiva a l’ escola que he tingut, però m’ha encantat i he après molt .

La formadora molt bona explicant i deixa els conceptes molt clars, un gust!

Genial! Un curs proper, amb molts exemples per aplicar a l’aula!

Molt recomanable, entenedor i actual.

La realització d’aquest curs m’ha proporcionat continguts molt útils i interessants. M’ha agradat molt com les formadores han exposat el tema.

Curs molt fresc i dinàmic i els mòduls del temari molt adequats.

Un curs molt interessant, amb un format i uns materials excel·lents i amb formadores de molta qualitat. Molt més que recomanable, gràcies!

Al llarg d’aquest curs he après molt, ara soc més conscient de la gran importància que té l’educació sexual i afectiva. M’emporto moltes idees per aplicar a la meva aula i molts recursos per continuar-me formant. Sens dubte un gran curs.

Aquest curs ha estat molt interessant i adequat. Els continguts i recursos m’han semblat molt útils per poder aplicar a l’aula. El fet que l’hagi pogut realitzar online i al meu ritme m’ha facilitat molt la feina. Destacar molt positivament que el contingut es faciliti en format vídeo.

Molt i molt recomanable el curs de sexualitat a primària. El tindré molt present a l’aula!

Aquest ha sigut el meu primer curs amb Pupila i de ben segur que no serà l’últim! Totes les sessions han estat molt interessants, la formadora s’ha explicat molt i molt bé i el format amb vídeos es fa molt amè.

És un curs súper recomenable, molt atractiu i amb un format innovador. Els coneixements que s’obtenen es poden aplicar a l’aula i són de molta ajuda per als profes.

Ha estat una formació excel·lent: Objectiva, clara i crítica. T’ofereix unes bases fonamentals per a encarar l’educació sexual a l’escola. Recomanable més enllà de les professionals de la docència.

Considero que afortunadament l’educació sexual i afectiva està més normalitzada, i com a docents hem d’estar preparats per a poder ensenyar-la de manera correcta.

Recomano aquest curs perquè és una bona eina per prendre consciència de la importància de treballar bé la afectivitat i la sexualitat amb els infants des d’edats primerenques.

Marina Castro Leonarte

Soc psicòloga especialitzada en l’àrea de vida més íntima de la gent la  sexologia i la teràpia de parella. Fa 15 anys que em dedico a la clínica i a la docència tant per la població general com per a professionals.

Al ser molt curiosa i amb la voluntat d’estar actualitzada he cursat els següents màster i postgraus; Màster Teràpia parella i sexual, (UB), Postgrau en Teràpia de Parella i sexual (ISEP), Postgrau en Promoció de la salut sexual i reproductiva. Intervenció educativa i comunitària (UdLL), Postgrau en teràpia de parella (UdG), Postgrau en teràpia breu (UdG), Postgrau en Mediació familiar (UOC), Expert Universitari en Sexualitat, adolescència i risc (UdLL).

Amb la maternitat entro de ple en el formar-me per evitar que els meus fills/es reprodueixin patrons i tinguin una bona educació sexo-afectiva. També a formar famílies i mestres per tal de ajudar en aquesta aspecte de l’educació que sovint no ens sentim preparats.