Les Barnahus s’estendran per tot catalunya!!


Bones Noticies!! que ‘sobrin centres especialitzats i d’acompanyament. El dolent… que facin falta ūüôĀ

“El centre √©s un servei d‚Äôatenci√≥ a infants i adolescents v√≠ctimes de viol√®ncia sexual que funciona des de l‚Äôany 2020 a Tarragona com a projecte pilot. Es caracteritza per reunir en un mateix espai un equip pluridisciplinari de professionals. D‚Äôaquesta manera, les v√≠ctimes no han de moure‚Äôs d‚Äôun servei a un altre.

El centre Barnahus (casa dels infants, en islandès) té l’aspecte d’una llar perquè els infants i les seves famílies el reconeguin com un espai que proporciona seguretat i confiança. Hi treballa a temps complet un equip psicosocial i, a més, hi ha altres professionals que s’hi desplacen quan cal o que s’hi connecten per videoconferència per evitar que la víctima i la seva família hagin d’anar a la comissaria, el jutjat, el servei d’infància o el centre mèdic.

Afloren més casos

Des que va obrir la prova pilot de la Barnahus el 2020, s‚Äôhi han at√®s 622 casos d‚Äôab√ļs sexual infantil. Aix√≤ vol dir s‚Äôha multiplicat per quatre la detecci√≥ de casos al Camp de Tarragona, que ara se situa per sobre de la resta de territoris de Catalunya.

12 centres més, aquest any

Davant dels bons resultats del servei a Tarragona, s’ha decidit estendre la xarxa d’aquests equipaments a tot el territori, amb 13 serveis Barnahus, que estaran en funcionament aquest 2023.

Els nous serveis estaran ubicats a Tortosa, Vilanova i la Geltr√ļ, el Prat de Llobregat, Barcelona, Badalona, Granollers, Matar√≥, Terrassa, Manresa, Lleida, la Seu d‚ÄôUrgell i Girona.

La ciutadania pot informar-se o donar av√≠s sobre casos o sospites de maltractament a infants i adolescents trucant al tel√®fon Inf√†ncia respon (116 111), gratu√Įt i confidencial.”

Tenen un conte per explicar qu√® √©s la casa… us el deixo el pdf

Teniu a la meva web varies entrades al respecte, per a criatures contes per prevenir ab√ļs sexual infantil i el Info K que ho tracta genial.

Per a adults… aspectes claus de prevenci√≥ , com actuar en cas de revelaci√≥ del ab√ļs, Informe save the children incid√®ncia dels abusos i un especial 30 minuts de Tv3

I si est√†s aqu√≠ perqu√® t’atrauen els nens… Pots obtenir ajuda confidencial i gratu√Įta a ANGEL BLAU , un reportatge de tv3 que en parla