INTRUSISME


Avui es una entrada al blog des de la indignació profunda com a professional i com a persona, us començo amb un càlcul….

Què he fet …

Llicenciatura (6480h) + màster (1500h)+ 5 postgraus (500h/cada un) = 10480 podeu veure el llistat a https://www.marinacastro.com/presentacio/curriculum-principal-especialista-sexologia-parella-sexologa/

Cursos, tallers, jornades, congressos… 750h podeu veure el llistat a https://www.marinacastro.com/presentacio/curriculum-complementari/

16 anys d’experiència laboral (actualment vaig per el cas 2072 a 1/12/2021) més de 15800 hores de teràpia (20h setmanals) i la mateixa quantitat de preparació de casos, lectures…. 31600 h

Docència a tallers, masters, postgraus, cursos, conferència … més de 1400h he contat lo gran…

TOTAL = 44230h

Per a què faig aquest càlcul…. doncs perquè em trobo cada vegada més varis perfils GENS professionals a internet…

Perfils intrusisme

  • El perfil… “a mi em va funcionar” i ara et faré teràpia.
  • El perfil… he fet fisioterapia amb un curs de fisiosexologia i ara faig teràpia sexual sobre aspectes no fisiològics. (m’encanta com a treball conjunt, sóc la primera que treballo conjuntament amb fisioterapeutes especialitzades en fisiosexologia, on elles treballen des de el cos i els bloquejos físics i jo des de l’emoció i la part racional)
  • Tinc una base de ciències de la salut (medicina/farmàcia/dietètica…) i faig teràpia psicològica, sexual o de parella…
  • Tinc formació en massatge però ara faré teràpia sexual.
  • Sóc superguai, molt sexy i ara et donaré consells de sexualitat ja que faré de “coach”
  • He escrit alguns llibres d’autoajuda (amb les aportacions de professionals) i ara ja sóc experta i terapeuta per a tot el que vulguis.
  • Tinc una altre formació de base però ara m’he “il-luminat” ara faré de terapeuta, coach, terapeuta de parella, coach sexual, sexualitat holistica…. tot basat en la meva superexperiència una formació d’un parell de caps de setmana.

Si al llegir-ho t’has sentit ofès/ofesa… o has sigut víctima o ets una persona que fa intrusisme. Replanteja’t què estàs fent.

Quina és la conseqüència?

Aquesta manca de professionalitat ha repercutit en la salut de les persones i després ha mermat la confiança a buscar un altre professional.

Abusos sexuals sota l’excusa de pràctiques terapèutiques utilitzant la coacció de ser un professional (a una consulta professional MAI es practiquen cap tipus de relacions sexuals).

A través de les xarxes socials agafen un poder d’influència enorme on poden estendre el seu missatge poc professional.

Estafa econòmica… pagar desorbitadament per un servei que no estan preparats sovint demanant imports per avançat.

Pèrdua de valor social de la meva feina que aprecio enormement.

I per les professionals que ens dediquem pèrdua de salut vital evitant matar a ningú tot i que ganes no ens en falten….. (una mica d’humor negre sempre va bé 😉 )

Ja fa un temps va sortir el # de denuncia #sexologianoesfollologia i ara afegeixo #intrusismesexologia i #intrusismepsicologia us animo a etiquetar amb aquests hastags les comptes no professionals de qualsevol dels patrons que he descrit.

Us deixo dos vidos que he fet a instagram que en parlo..