- A ‘La revolució sexual’ parlem amb Marina Castro, sexòloga i terapeuta de parella, sobre per què els sorolls i gemecs poden potenciar el plaer sexual

ANNA ALFONSO CASALSPeriodista de RAC1

ROSANNA CARCELLER ESCUDER Coordinadora editorial RAC1.catActualitzada el 10-12-2021 15:18
“La seducció i provocacions fan que ens excitem mentalment i aparegui el desig de contacte físic i genital. Però de vegades les paraules o els gemecs i crits donen un efecte d’excitació, de tensió física, per activació del sistema nerviós simpàtic. Hi ha persones que utilitzen els crits per facilitar l’orgasme”. Ho explica a La revolució sexual Pere Estupinyà, bioquímic divulgador científic i autor del llibre La ciencia del sexo (Debate).
No només cridem en un acte de plaer com el sexe. “Cridem i gemeguem quan alguna cosa ens agrada molt. Si estem menjant un bombó i ens encanta, és molt fàcil que ens surti un ronroneig. Igual que els crits d’un nen a sobre d’un gronxador quan s’ho està passant bé. És la manera que tenim d’expressar el benestar”, explica al podcast l’especialista Marina Castro, psicòloga, sexòloga i terapeuta de parella.
Cridar i gemegar és la manera que tenim d’expressar el benestar
Marina Castro sexòloga i terapeuta de parella

Cridar ens pot fer excitar encara més? “Per a la gent que és auditiva sí. El fet que hi hagi sons en el sexe els ajuda a concentrar-se en el que està passant”. Ara bé, a altres persones potser no els funciona. “Si una persona té un altre sentit predominant –persones tàctils–, si entra un estímul per una altra banda, es pot desconcentrar”.
L’expressió verbal, els gemecs, ens ajuden a expressar el que ens agrada, i alhora a entendre el que li agrada a la nostra parella sexual. A més, la hiperventilació augmenta la pressió sanguínia, i la facilitat per arribar a l’orgasme. “És molt interessant el que passa en termes d’excitació i de morbo través dels sons i dels relats. Compartir una fantasia amb la parella alhora que tenim sexe ens pot excitar molt”, explica la Marina. “Des de la desinhibició, els sons són fantàstics”.
Compartir una fantasia amb la parella alhora que tenim sexe ens pot excitar molt
Marina Castro sexòloga i terapeuta de parella
Què dir i com dir-ho?
Com explica Marina Castro, tan important és el que es diu com la manera o la forma com ho diem. L’experta en sexologia dona dos consells:
– Fer servir un to de veu adequat, suggerent, no imperatiu. “Si faig servir un to fred, pot no despertar res en l’altre”.
– Comentar fantasies que tenim, explicar relats eròtics…
– Frases pujades de to o fins i tot paraules malsonants. “Tot és possible si tot és consensuat i basat en el respecte. Totes dues persones han d’entendre que estem fent un joc, no humiliant l’altre”.
Episodi 31: “Gemegar, cridar, dir marranades… Per què ens excita?”
Al capítol 31 de La revolució sexual hem parlat sobre els crits i els gemecs durant el sexe. Però també sobre per què les dones fan més soroll que els homes durant les relacions sexuals, o com reaccionar al davant d’un soroll tan habitual en el sexe com els aires vaginals.
Capítol 31: Gemegar, cridar, dir marranades… Per què ens excita?
00:0021:38
https://api.audioteca.rac1.cat/embed/443d80a4-d318-4ef9-9364-6052dded2fa2
QUÈ HI TROBAREU, EN AQUEST EPISODI?
[01.45] Per què algunes persones gemeguen durant el sexe?
[05.30] Què podem parlar o què podem dir durant les relacions sexuals? I de quina manera s’ha de suggerir o comunicar el que volem?
[09.07] És cert que les dones criden més que els homes?
[10.28] Per què els homes no s’expressen tant al llit?
[13.48] Es pot practicar la comunicació amb els gemecs durant la masturbació.
[18.55] Com gestionar o reaccionar als aires vaginals.
[20.30] Un llibre per conscienciar sobre la violència sexual contra les dones.