1 de cada 3 dones ha estat agredida fisicament o sexualment. Molt en què pensar de què estem fent entre tots i totes malament en l’educació de les noves generacions. Alguna idea?


“La violència de gènere afecta per igual tots els països europeus? Quantes dones han estat assetjades? Com se senten? Aquestes són algunes de les preguntes que ha volgut respondre l’Agència dels Drets Fonamentals de la Unió Europea (FRA), a petició del Parlament Europeu. Donada l’absència de dades, aquesta institució ha preguntat sobre les seves experiències a 42.000 dones dels 28 països de la UE. Es tracta de l’enquesta més completa feta al món sobre aquesta xacra social.

 

Algú t’ha fet cremades? T’ha bufetejat? T’ha tirat un objecte per fer-te mal? Has consentit una relació sexual per por?

Uns 62 milions de dones -l’equivalent gairebé a la població del Regne Unit- han viscut situacions com aquestes, és a dir, han estat víctimes d’algunaagressió física o sexual. D’entre les dones amb una relació sentimental, dos de cada deu han estat agredides pel seu company.

Una altra dada significativa és la que fa referència a les violacions. Més de 9 milions d’europees n’han estat víctimes. En un de cada deu casos, hi va participar més d’una persona. Una xifra similar de dones reconeix que algú ha intentat forçar-les o que han consumat un acte sexual contra la seva voluntat.

La violència psicològica tampoc no es queda enrere. Un 43% de les europees l’ha experimentat de mans de la seva parella. El control econòmic i sobre les relacions socials, el xantatge o les humiliacions són els comportaments més freqüents.

Més de la meitat de les dones han viscut algun tipus d’assetjament. En un terç dels casos el responsable era un superior, un company de feina o un client.

Per països

Els estats amb més agressions són els del nord d’Europa.Dinamarca és el que més, seguit de Finlàndia Suècia. A l’altre extrem està Grècia i PolòniaEspanya ocupa la 22a posició i està 11 punts per sota de la mitjana europea. Aquest gràfic mostra el percentatge de dones que han estat víctimes d’agressions físiques o sexuals als 28.”

Font: http://www.324.cat/noticia/2326753/societat/Una-de-cada-tres-dones-europees-ha-estat-victima-duna-agressio-sexual-o-fisica