L’orgasme, un plaer o un maldecap


no orgasme anorgasmia

L’orgasme s’ha convertit en un objectiu per a moltes dones, una meta , un motiu per el qual tenir relacions sexuals. Això fa que qualsevol  dificultat al respecte sigui viscut com un fracàs i provoqui molt de malestar. Aquest malestar impregna tota al sexualitat  afectant la relació de parella.

no orgasme anorgasmia

Moltes de les dificultats o problemes son deguts a una sèrie de idees, mites, comentaris  que al ser erronis fan que agafem com anormalitat el que no ho és i en la comparació concloguem que la nostra sexualitat no és “normal”.

no orgasme anorgasmia

MITES

–         La dona té varis tipus d’orgasmes. Aquesta afirmació és incorrecte l’orgasme es dona a nivell cerebral per aquest motiu espoden tenir orgasmes en somnis eròtics, fantasies…  no s’ha de confondre amb la via per la qual s’assoleix el orgasme. Cada persona té unes vies d’estimulació per les quals l’hi és més fàcil arribar a l’orgasme, però això no fa que siguin diferents tipus d’orgasme.

–         En penetració s’ha de tenir orgasmes. Es calcula que menys del 20% de les dones poden tenir orgasmes en penetració a menys que s’estimulin alhora altres vies eròtiques o que la postura sexual permeti molt de fregamentamb el clítoris. Per tant la “rara” no és qui no pot tenir orgasmes en penetració.

–         Tota dona és multiorgàsmica. Cada persona té una resposta sexual diferent i no totes les dones desprès d’un orgasme en poden tenir un altre. En al gràfica podeu veure els diferents tipus de resposta sexual; (vermell) dones que no tenen orgasme però gaudeixen de la relació sexual, (rosa) dones que poden tenir varis orgasmes però de baixa intensitat, (negre) dones que sols poden tenir un sol orgasme, (verd) poden tenir varis orgasmes de major intensitat… hi haurien tants models com respostes sexuals.

–         L’orgasme perfecte és simultani amb la parella. Intentar aconseguir un orgasme simultani és molt difícil ja que cada persona té el seu cicle de resposta i el fet de intentar controlar la Sexualitat la bloqueja, per tant deixem com una experiència que si passa molt bé i sinó també. Té un inconvenient gros llavors no veus gaudir al parella i la dificultat per sincopar els ritmes pot tallar el procés a algun dels dos membres de la parella

–         La dona que no té orgasmes és frígida. Una dona sense orgasmes pot gaudir molt de les relacions sexuals i tenir un desig sexual totalment normal. El plaer i el orgasme no és el mateix.

 

L’ Anorgasmia o preorgasmia

És quan tot i tenir l’estimulació adequada (clitorial sobretot) després de una bona fase d’excitació (es necessita temps i ritme) no es té orgasme.

L’orgasme és la conseqüència de tenir una relació sexual plaentera. Amb l’estimulació adequada, amb uns sentiments de relax, confiança i benestar amb una mateixa i amb la seva parella.

Alguns llibres que en parlen; És encara més el teu sexe . Sylvia deBéjar (edicions 62), Disfrutar el orgasmo.Josepho LoPicolo. (OceanoAmbar). Lossecretos del orgasmo femenino. Lonnie Barbach (MR).

Cursos, Taller orgasme femení (Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella)

Marina Castro

Sexologa i terapeuta de parella

Consulta a Girona