Orgasme a Orgasmes…..


Comencem aclarant com funcionem homes i dones , com és la aproximació en la corba sexual masculina i femenina en orgasme

 

corba sexual

Els homes s’assemblarien a Helicòpters, és ràpida l’excitació però després volen poca estona, quan cauen, cauen en picat i després hi ha període refrectari. (temps de recuperació abans d’un nou vol) . El tema tàntric o multiorgasme masculí el deixem per un altre post 😉

 

Les dones s’assemblarien a Boeings, abans d’enlairar-se necessitaran còrrer per pista per agafar velocitat. ( en el enamorament no fa falta aquesta fase) , quan tenen suficient velocitat s’enlairen lentament.

Un cop han agafat l’alçada poden volar molta i molta estona ( aquesta fase és molt important encara que no sembli que pasa res ja que s’està acumulant tensió sexual).

 

 

Hi han diferents tipus d’aterratge /orgasme:

Orgasme explosiu. Hi ha un orgasme que és com una explosió de plaer com de dins i explota cap a fora. Va acompanyat de l’expressió clàssica de les pel-lícules… crits, arqueig, convulsions, suor…. seria com el de l’home. Sols un 5% de les dones aproximadament tenen aquesta tipologia. Després no es pot seguir estimulant ni tocant gens la dona, li molesta qualsevol tipus de contacte i queda en estat d’esgotament .

Multiorgasmes. la dona pot tenir varis orgasmes que son com onades del mar. Notes que venen s’espandeixen per el cos i van marxant gradualment i si es torna  a estimular es pot tornara  donar un altre cop ja que la dona queda activa. (després del orgasme la sensació si es segueix estimulant igual és desagradable. Per lo que s’ha de deixar d’estimular la zona genital mentres s’estimulen altres zones erògenes per donar una mica de temps de recuperació i després recuperar estimulació genital)

 

Orgasme sostingut. és el que més dones i homes costa d’identificar, és un orgasme llarg però poc intens. Va acompanyat com de miniorgasmes molt continuats però de baixa intensitat. Seria com si la dona es quedés “encallada” en el plaer de menys intensitat però més durada fins que al final s’apaga.

 

No orgasme ( amb o sense satisfacció), una dona pot estar satisfeta sense orgasme o  pot estar insatisfeta tot i tenir orgasmes. La satisfacció és molt més que la resposta física del sexe té molta  veure amb el clima afectiu, la confinaça , la intimitat … que s’hagi generat en la relació sexual.

 

Per tant hi han dones sense orgasmes totalment satisfetes de la seva sexualitat.

 

Fisiologicament l’orgasme va lligat a com es fan les contraccions de la musculatura pèlvica per alliberrar la tensió acumulada. Unes contraccions molt fortes i ràpides (explosiu). Contraccions més fluixes que no alliberen tota la tensió (multiorgasme). Contraccions tipus tembleque (com quan fem un esforç físic important) que tarda estona a quedar relaxat (sostingut).

 

Cada dona té predisposició  a una tipologia d’orgasme però depenent del dia del cicle, el tipus d’estimulació, el temps que s’hagi dedicat a acumular tensió, l’estat de la musculatura, estat emocional del moment, vinculació o relació amb l’altre, enamorament, etapa vital…. pot haver fluctuacions i variacions en el orgasme.

 

 

Disfruta del que sentis sigui el que sigui, no hi han dos dones iguals ni dos experiències iguals. VIU i SENT sense jutjar-te o evaluar-te.

 

 

Marina Castro

Sexologa i terapeuta de parella

Consulta a Girona