Diari de girona- “Cada any em trobo amb clientes que han estat abusades sexualment per Fires”


“Cada any em trobo amb clientes que han estat abusades sexualment per Fires”

La sexologa Marina Castro explica que moltes agressions no es denuncien – Repartirà 10.000 adhesius informatius per prevenir abusos sexuals

REDACCIÓ | GIRONA 26.10.2016 | 13:55

La psicòloga-sexòloga gironina Marina Castro s´ha proposat aquest any incidir en la prevenció dels abusos sexuals a través de l´edició de 10.000 adhesius informatius que es repartiran per les Barraques durant les Fires de Girona. L´objectiu és evitar aquest tipus de situacions que, assegura, es donen amb certa freqüència: “Cada any em trobo varies clientes que han estat abusades sexualment per Fires de Girona, aquest abús pot anar des de violència física fins a coerció, pressió, culpa?. situacions en que la persona pot acabar tenint relacions sexuals quan no era el que volia”. “Aquest any m´he posat mans a l´obra per intentar prevenir aquesta situació, no és no!”, assegura.

Castro recorda que cada dia es denuncien 3 agressions sexuals amb violència a Catalunya, una dada és inferior a les agressions reals ja que moltes víctimes opten per no denunciar. Una estadística a nivell europeu de l´Agència de la Unió Europea de Drets Fonamentasl (FRA) indica que un 11% de les dones europees majors de 15 anys ha sofert violència sexual. “A part d’aquestes dades hem de tenir present que les situacions en què una persona, a causa de la pressió psicológica, cedeix a tenir una relació sexual que no volia tenir, no queden recollides legalment; és habitual a la consulta trobar-me amb dones que han tingut relacions sexuals que preferirien no haver tingut i que no han estat capaces d’expressar el no amb claredat per por a represàlies, per la pressió de l’altre o la pressió social de no ser una escalfabraguetes, mojigata”, explica Castro. I afegeix que en aquests casos “els problemes derivats poden ser molt greus a nivell sexual i personal ja que llavors elles mateixes se senten culpables i es responsabilitzen de la situació, s’han autoforçat elles mateixes i en fer-ho s’han autotraïcionat”.

Aquest és l’adhesiu informatiu que Castro repartirà per Fires

com-saber-si-aquesta-nit-tindras-sexe-social

http://www.diaridegirona.cat/girona/2016/10/26/any-em-trobo-clientes-que/811315.html