Col-laboració al Programa ElPuntD de tv3


Podeu seguir totes les novetats del programa a l’instagram @elpuntdtv3 amb el hashtag #ElPuntDTV3, i el lloc web tv3.cat/elpuntd

El punt G és un dels grans mites de la sexualitat: tothom en parla però ni tan sols està demostrat que existeixi. Al Punt D, a partir de converses amb psicòlegs, sexòlogues, sociòlegs, bioquímics, ginecòlogues i també amb testimonis, donarem informació completa i rigorosa, amb sensibilitat feminista i LGTBIQ+, i sobretot entretinguda, sobre la sexualitat.

A cada capítol tractarem un punt: M de Masturbació, I d’Identitat sexual, P de Pràctiques sexuals, R de Regla, D de Desig, G de Genitals, O d’Orgasme, F de Fantasies sexuals, S de Salut i P de Preguntes. Perquè tots tenim sexualitat! (En negreta els que em sembla que participo)

Desig

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/el-punt-d/d-de-desig/video/6122606/

Hi ha persones que sempre van calentes i d’altres que mai en tenen ganes. Quin paper juguen el cervell i les hormones en el desig sexual? Què ens excita? Qui ens atrau? El desig sempre és espontani o es pot treballar? Els homes van més calents que les dones? Què passa quan, en una parella, els dos no tenen les mateixes ganes? Què pot activar el nostre desig: el porno, la novetat, obrir la parella? I si no em posa ningú, soc asexual? Capítol narrat per Gemma Polo.

Masturbació

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/el-punt-d/m-de-masturbacio/video/6118886/

La masturbació és un univers de sensacions més desconegut del que pensem. ¡Descobreix-lo a M de Masturbació!

Ara que les relacions sexuals disminueixen, el sexe en solitari no para d’augmentar. Per què ens agrada tant masturbar-nos? Els orgasmes són millors? Entre els principals beneficis hi ha l’autoconeixement del propi cos per incrementar el plaer sexual. Com m’he de masturbar? Només és per a persones solteres? I la masturbació en parella? I amb joguines? El boom del Satisfyer ha fet replantejar l’estereotip que la masturbació és cosa d’homes. M’hi puc “enganxar”? Per què em sento culpable? És dolent per a la salut? Resolem els dubtes sobre la pràctica sexual més comuna a tot el món i més estesa en tota la història. Capítol narrat per Joel Díaz.

Narra @joel_cockburn i hi participen la @rtulleuda, l’@elenacrespi81, la @montse_iserte, la @eirien_undomiel@platanomelon, el @rogernadalbotet, el @jomateixpereiprou, la @lyona_ivanova, la @nnuuu_, l’@estefaniaurquiola, la @real_mistressminervabcn, l’@enriquede i el @centrejove_cjas.

Identitat

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/el-punt-d/i-didentitat-sexual/video/6118888/

El sexe té a veure amb la biologia i el gènere amb els trets i els rols culturals. Ho tractarem en profunditat al programa I d’Identitat!

Una de les preguntes que més sovint es fa una persona embarassada és “Què serà, nen o nena?”. La resposta posa en marxa un munt d’accions que ens condicionaran al llarg de la vida. Però què passa si has nascut amb penis i en realitat ets una dona? O al revés? O si no vols ser ni home ni dona? O vols ser les dues coses a la vegada? En aquest capítol aclarim conceptes que sovint es confonen, com sexe biològic i gènere. Expliquem què és la identitat de gènere i que no té res a veure amb l’orientació sexual. Parlem de persones intersexuals, cis, transgènere, no-binàries… I descobrim que vivim en un món divers en què no tot és ni blanc ni negre, ni rosa ni blau. Capítol narrat per Miki Núñez.

Narra @mikinunez i hi participen @kaleidos_intersex, la Rosa Almirall, @nutricion_interior@ideintersex, la @eirien_undomiel, la @profe_raquel_anti, el Gerard Coll-Plana, el @rebel.bunnie, el @perestupinya i l’@izaanmartiineezz.

Fantasies

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/el-punt-d/f-de-fantasies-sexuals/video/6118889/

Fer-ho a l’ascensor amb la veïna del 4t 2a, ficar-te a la dutxa amb Joan Dausà i dir-li que tot anirà bé, enrollar-te amb el xicot de la teva millor amiga, que la parella et miri quan cardes amb una altra persona… F de Fantasies sexuals!

Qui, alguna vegada, no s’ha muntat una pel·lícula mental i s’ha posat calent? Tots tenim fantasies sexuals. N’hi ha que ens fan vergonya i ens fan sentir culpables. Si m’excito pensant en dones, soc lesbiana? He d’explicar-les a la meva parella? Les he de fer realitat? N’hi ha que augmenten el nostre desig sexual, com un afrodisíac per a la ment. I d’on traiem les idees? És el mateix que un somni eròtic? En general, tots fantasiegem amb el mateix: pits i penis enormes, trios, sexe en llocs públics. Quina creus que és la més habitual? Capítol narrat per Arnau Tordera.

Narra @arnautordera i hi participen la @rtulleuda, l’@elenacrespi81, el @perestupinya, la @marinacastropsi, la @dayanaromi, l’@an4za, el @jomateixpereiprou, l’@estefaniaurquiola, el @ruguca13, el Gerard Coll-Planes, el @rebel.bunnie i la @real_mistressminervabcn.

Regla

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/el-punt-d/r-de-regla/video/6118884/

Nosaltres direm les coses pel seu nom. R de Regla!

Afecta el 50% de la població mundial i és clau per a la supervivència de la nostra espècie, però continua envoltada de tabús i estigmes. Que la regla fa mal, que és perillosa, que fa fàstic, que fa vergonya. És ciència o són estereotips? Com funciona realment el cicle menstrual? Els anticonceptius són perjudicials? Què és l’endometriosi? Tampons o copa menstrual? Puc fer sexe amb la regla? La regla empodera les dones? I com seria, si els homes tinguessin la regla!? Capítol narrat per Laia Manzanares.

Narra @laiamanzanares i hi participen l’@annasalviaribera, la @rtulleuda, l’@izaanmartiineezz, l’@aanahurtado, la @laurapuigdueta@nutricion_interior@ideintersex, la @lyona_ivanova, la Carla Macau, la @montse_iserte@freetheregla i l’@an4za.

Pràctiques sexuals

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/el-punt-d/practiques/video/6118887/

Hi ha vida més enllà del coit? La vida és més enllà del coit! En parlarem a P de Pràctiques sexuals.

El sexe, més que mai, té una presència gairebé absoluta en les nostres vides. Però viure rodejats de sexe no significa que ara tinguem més relacions sexuals que mai. Quant sexe practiquem? Com és? I quines pràctiques fem? El coit és la pràctica reina, tot gira al voltant de “ficar-la”. Però realment és la pràctica que més plaer genera? Hi ha el sexe oral, el sexe anal, amb joguines, en trios o en grup, les pràctiques sexuals alternatives, com el fetitxisme o el BDSM, el tantra, el sexe sense contacte físic… Sí! Hi ha sexe més enllà del coit! Capítol narrat per Danae Boronat.

Narra @danaeboronat i hi participen la @lyona_ivanova, l’@elenacrespi81, l’@ipuigrodas, la @montse_iserte@centrejove_cjas@nutricion_interior, Ferran Martinez, la @real_mistressminervabcn, la @raquel_trans@kaleidos_intersex@freetheregla, el @rebel.bunnie, el @david_e.b, l’@elma_roura i l’@anibal.martin.b.

Estrena, el dijous 23 de setembre a les 23:40 a @tv3cat i a les seves plataformes digitals. #ElPuntDTV3

Genitals

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/el-punt-d/genitals/video/6120377/

Són una part més del nostre cos, però la relació que tenim amb els nostres genitals està carregada de tabús i desconeixement, i això té conseqüències en la nostra sexualitat. Les persones amb vulva pensen que és lletja i les que tenen penis, que és petit. Us proposem conèixer-ne cada part (també el clítoris, que no es va descobrir fins al 1998!), com funcionen, com responen als estímuls sexuals, que n’hi de tota mena, també d’atípics i les intersexualitats. Capítol narrat per Vicky Luengo.

Ens despullarem i ens treurem les vergonyes a G de Genitals!

Narra @vickyluengo i hi participen el @teopardo_, la @rtulleuda, la Carla Macau, @asexualitat, el @perestupinya@kaleidos_intersex@nutricion_interior@ideintersex, la @marinacastropsi, el @polflotats_, el @rogernadalbotet, el @rebel.bunnie, l’@eirien_undomiel i l’@izaanmartiineezz.

Salut

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/el-punt-d/s-de-salut/video/6123992/

Clamídia, Sífilis, Gonorrea, VIH, Tricomones¿ Us sonen? No gaire? És normal, últimament no se’n parla tant d’elles. Són les ITS, Infeccions de Transmissió Sexual. I encara que no sonin gaire, el 2019 es van notificar un total de 22.447 casos, sense comptar el VIH. En aquest capítol trobarem eines per tenir autocura de la pròpia sexualitat, per ser responsables del nostre cos i de la nostra salut, i també de la sexualitat que compartim. La importància de prevenir, de detectar els símptomes, de fer-se proves i obtenir un diagnòstic i de tractar-les. Quin paper hi juga en tot això el preservatiu? I l’alcohol i les drogues? I el consentiment? I el plaer? Capítol narrat per Ivan Labanda.

Preguntes

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/el-punt-d/p-de-preguntes/video/6125297/

Podem pensar que som molt moderns i que la nostra cultura ha superat els prejudicis i tabús al voltant del sexe i la sexualitat, però sabem que no és així. La sexualitat implica cos, plaer, emocions, pràctiques sexuals, salut, i també cultura i societat. A més, ens acompanya des que naixem fins que morim, i va canviant al llarg de la vida. Una dimensió tan important de la nostra vida continua generant dubtes i preguntes. Cadascú té les seves, però n’hi ha que es repeteixen sovint, són les FAQS de la sexualitat, i aquí les responem. Capítol narrat per Empar Moliner.

Orgasme

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/el-punt-d/o-dorgasme/video/6125300/

Oooh l’orgasme! El clímax! Els anhelats segons de màxim plaer sexual que sovint es converteixen en l’objectiu final de les nostres pràctiques. Si hi ha orgasme és un èxit, però sinó¿ ens sentim pressionats a fingir-lo? Per què a vegades ens costa? I en canvi a vegades hi ha ejaculació precoç? El cervell és el principal òrgan sexual, però el penis i el clítoris hi tenen molt a dir. Existeix l’orgasme vaginal? I el Punt G? I el Punt D? Un home pot ser multiorgàsmic? Hi ha ejaculació femenina? Per què les dones tenen menys orgasmes que els homes? Capítol narrat per Charlie Pee.