Coeducació: educació sexual i afectiva a l’aula. Curs acreditat que activa el perfil de Diversitat


Cursos online en format audiovisual, reconeguts pel Departament d’Educació

Cursos de 30h 

A primària, docent Marina Castro

Aquest curs vol ajudar als docents a sentir-se capacitats per desenvolupar una educació afectiva i sexual des de un ambient de comoditat i aprenentatge.

Aprendrem a quins aspectes claus hem de tenir present per a cada estadi evolutiu de les criatures, com treballar cada un dels aspectes de la sexualitat més enllà del cos i la reproducció com el gènere, identitat, orientació, variabilitat de models de parelles, estereotips amorosos, prevenció abús sexual…

Sobretot  que els docents tingueu eines i recursos per tal de podeu fer el que sous més experts;  EDUCAR ( inclús en aquesta àrea que socialment segueix sent un tabú).

Podeu veure ls objectius, moduls, funcionament,video presentació del curs, inscripció, edicions….a la web https://pupila.org/curs/coeducacio-educacio-sexual-i-afectiva-a-laula-primaria/

https://pupila.org/curs/coeducacio-educacio-sexual-i-afectiva-a-laula-primaria

A secundària; docent Elena Crespi

Parlar de relacions, d’afectivitat i sobretot de sexualitat és encara, avui en dia, un tema tabú que provoca molts problemes sobretot en nenes i nens, joves i adolescents.

Amb aquest curs volem ajudar als docents de secundària  a sentir-se capacitats per desenvolupar una educació afectiva i sexual des d’un ambient de comoditat i aprenentatge.

A secundària, posarem un especial èmfasis als aspectes de discriminació (masclisme, discriminació, lgtbiq+, prototips estètics…) , a la varietat de vivències i el respecte per a totes elles, enfortint l’autoestima i l’autoconeixement dels alumnes.

Dotarem als docents d’eines específiques per treballar aspectes conflictius que es poden donar a l’aula en aquestes edats, com és l’ús de la pornografia, de les xarxes socials, l’abús i les agressions sexo-afectives…

Parlar obertament de la sexualitat és avui en dia un imprescindible per educar a noies i nois més lliures, més respectuosos i més felices i feliços.

Podeu veure ls objectius, moduls, funcionament,video presentació del curs, inscripció, edicions….a la web https://pupila.org/curs/coeducacio-educacio-sexual-i-afectiva-a-laula-secundaria/

https://pupila.org/curs/coeducacio-educacio-sexual-i-afectiva-a-laula-secundaria/