El 30 minuts.. M’atrauen els nens


Un documental dels 30 minuts per abordar la atracció cap els nens  però també l’agressió.

Felicitar a Tv3 per emetre el documental sobre al pedofilia i els abusos des de els dos costats

                              pedofilia
http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/30-minuts/matreuen-els-nens/video/5631268/

El/La Abusat

Quan hi ha un succés traumàtic, que supera la capacitat d’entendre què està passant la ment guarda aquest record en un compartiment estanca… queda com oblidat però la persona pateix els símptomes de estrès posttraumàtic (depressió, apatia i evasió de la vida, menysvaloració, aversió sexual, hipervigilància (obsessió, ansietat..)) https://medlineplus.gov/spanish/ency/article/000925.htm

Habitualment al fer-se gran aquest record intenta aflorar per tal de que la ment el pugui arxivar, al principi amb malsons molt reals, flaixos durant el dia (imatges que apareixen), fastigs a olor, sorolls, gustos… i a poc a poc cada vegada els records son més nítids i més intrusius.

Actualment existeixen tècniques per processar de manera més ràpida aquests records i poder-los arxivar correctament i no generin tanta intromissió i alhora s’ha de treballar tot el que ha implicat a la vida d’aquesta persona i les emocions que afloren al respecte.

Una de les problemàtiques és que quan es fa aquest procés sovint el delicte ha prescrit per tant no poden actuar cap el abusador… que en el 90% dels cosos és algú molt proper.

Aquests delictes en aquest moment prescriuen, hi ha una campanya a change per tal de canviar la llei https://www.change.org/p/los-delitos-sexuales-contra-menores-nunca-deben-prescribir-nohayperd%C3%B3n

Una altre dificultat és que al ser algú proper hi ha una ambivalència important…. hi ha una part de mi que estima aquesta persona ja que no sempre estava abusant i el podia tenir com a referent i una altre part de mi que veu el que ha fet i les conseqüències que ha tingut en la meva vida.

I la dificultat de acceptació de realment com a nen/a NO podia parar aquest abús….

La Fundació Viqui Bernadet ofereix atenció http://www.fbernadet.org/ 93 318 97 69

Prevenint l’abús

Els pares podem educar els nens en que no s’han de tenir secrets si fan mal, que tinguem una estona de confidències diàriament on expliquem coses que ens han agradat i no ens han agradat del dia, que coneguin el seu cos i puguin exercir el dret a NO em toquis i aquest sigui respectat per els adults (si no volen petons, abraçades… s’ha de respectar per part dels adults) Més informació

Hi han contes per treballar la prevenció amb nens Més informació

cuento-estela-grita

Els pedòfils

Angel Blau, ajuda als pedofils per tal de que no abusin i ajuda  ala gent abusada.

Si sents atracció busca ajuda https://angelblau.com/ a la seva web els podeu contactar 🙂

Prevenció: evitar noves víctimes oferint suport al pedòfil

SUPERANT L’ABÚS, ENCARANT LA PEDOFÍLIA, PREVENINT LA PEDERÀSTIA, vol ser l’expressió de la prevenció des del mateix origen.

Per a  l’ÂngelBlau l’altre eix de treball clau és el de la prevenció: tractar d’evitar que hi hagi noves víctimes d’abús sexual infantil.

Amb l’objectiu de prevenir que persones que presenten pedofília (atracció sexual cap a menors), abusin de nens/es, l’associació brinda suport a pedòfils abstinents (persones que presenten atracció sexual cap a menors i que mai han abusat sexualment d’un/a nen/a), promovent que prenguin consciència de la gravetat i de les conseqüències de cometre un abús sexual, i tractant d’evitar que se sentin rebutjats i aïllats.

El rebuig i l’aïllament solen ser factors altament relacionats en la comissió d’un abús sexual a un/a menor, i per tant, en la mesura que es redueixen, es redueix també el risc de cometre un abús sexual.

El “Grup de paraules”. Mètode informal i pioner a Europa

Per tot això, l’ÂngelBlau, ha posat en marxa el que anomenem “Grup de paraules, mètode informal i pioner a Europa, que s’ha començat a desenvolupar a França, i s’ha convertit en una referència mundial en vista de la seva efectivitat. S’erigeix com un espai de trobada informal entre víctimes d’abús sexual infantil i pedòfils abstinents, on prima la llibertat d’expressió i l’intercanvi constructiu entre ambdós.

Si no es treballa amb l’arrel del problema aquestes situacions es poden anar repetint