Què fa una sexòloga?


Una sexòloga és una professional de la salut, una persona llicenciada en psicologia i que com a mínim ha fet un màster en terapia sexual ( i millor si també té formació en teràpia de parella).sexologa girona

 

Partim de la base de que a ningú li agrada tenir problemes però quan son en l’àmbit de la sexualitat la cosa es complica.

 

No saber amb qui parlar-ne’n, la sensació de que ets la única persona d’aquest món que té un problema, la por a la burla o el ridícul.  No parlem de sexe a part de la brometa per tant és un tema tabú….. fa que el problema es mantingui ocult i patint en silenci.

Quan algú ve a la consulta amb aquest panorama explicar la meva feina és un requisit indispensable.

Sóc un GPS, la meva feina és ajudar a trobar la sortida al problema potenciant els recursos propis o ajudant a crear-ne’n de nous. Per poder treballar necessito els mapes;  de com és un i la seva història, si hi ha parella el mapa de la parella, el mapa de la relació i el mapa del problema.

Els problemes funcionen com per patrons. Com un bucle infinit on vas donant voltes i a cada volta es va fent mes i mes gran. Es quan tens la sensació de ja hi tornem a ser, un altre cop però no en puc sortir de la dinàmica.

 

Un GPS també necessita un destí un lloc real on anar, remarco lo de real ( pel.lícules i llibres son fantasies).

Teràpia sexual Sexologa Girona

Amb aquesta base anirem treballant cap al CANVI, el canvi pot costar ja que hem d’alterar, les creences, les emocions, les conductes, els pensaments, la relació… (la sexualitat conté tots aqueste components) ja que si seguim fent el mateix seguirà passant el mateix.

Per ajudar al canvi a part de la feina que fem a consulta a casa s’ha de seguir treballant , avançant cap al objectiu entre les sessions.

Si vols canviar alguna cosa a la teva intimitat i estàs prepara’t/ada per iniciar el viatge puc ser el teu GPS.

Marina Castro

Sexologa i terapeuta de parella

Consulta a Girona